Kolping in het nieuws: KNVB districtsbeker

10 mei 2024 12:00

Amsterdamsche voetbal / NHD : tekst Monique Jans , foto's studio Kastermans / Henk Heijnen / sv Huizen, Ron Twijnman

Na de historische winst van de KNVB districtsbeker is Kolping Boys veelvuldig in het nieuws, o.a in het Noord Hollands Dagblad, op de site van Het Amsterdamsche voetbal en op de website van sv Huizen.

HETAMSTERDAMSCHEVOETBAL.NL
unnamed-6.jpg
Kolping Boys winnaar KNVB districtsbeker 2024
Kolping Boys heeft met een dubbele primeur te maken. Voor het eerst in de rijke historie haalde de club uit Alkmaar de bekerfinale, én won! Na een 0-0 eindstand waren de Alkmaarders ‘cool’ vanaf de strafschopstip: 2-4.

De wedstrijd in Abcoude, waar de FC Abcoude gastheer was op Hemelvaartsdag, had te weinig om het lijf. De supportersgroepen maakten nog het meeste spektakel, met vuurwerk en rookbommen. Misschien ook wel prima te begrijpen. Beide teams staan op de rand van een kampioenschap. Huizen promoveert naar alle waarschijnlijkheid naar de Derde divisie, als het aankomend weekend DHSC weet te verslaan. Kolping Boys moet het Amsterdamse AGB nog van zich af zien te houden. Daar heeft het drie duels voor. De voorsprong van Kolping Boys bedraagt twee punten, met een wedstrijd tegoed ten opzichte van AGB. Op de laatste speeldag, zaterdag 25 mei, treffen AGB en Kolping Boys elkaar in Amsterdam voor een plaats naar de Vierde divisie.

Kolping Boys was donderdagmiddag verrassend sterker dan de koploper van de Vierde divisie A. Niet alleen in speloverwicht en kansen, maar ook de opvatting van de Alkmaarders werd door het publiek beter gepruimd. Huizen speelde vooral afwachtend en wilde met snelle uitbraken voor zijn kansen gaan. Alleen in de beginfase hadden de Huizenaren het overwicht en de mogelijkheden, daarna was het Kolping Boys dat de klok sloeg. De beste kansen in de reguliere speeltijd waren voor Kolping Boys. De lat stond drie keer een (winnende) treffer in de weg.

Na 120 minuten en een strafschoppen-serie mochten de Alkmaarders zich winnaar noemen. Een lange weg die begon op zondag 3 september 2023 kwam daarmee ten einde en mocht de Alkmaarse formatie de felbegeerde beker in ontvangst nemen.

Bron: Het Amsterdamsche voetbal

NHD.NL