Baaldagen

Aanvragen 'baaldag'

Het aanvragen van een baaldag is mogelijk vanaf 1 september t/m het 1e weekend van maart.

Verzoeken tot vrijstelling (zogenaamde baaldagen) worden in de periode van begin september tot het 1e weekend in maart in behandeling genomen, met een maximum van twee wedstrijden per seizoen per team. Voor de weekenden waarvoor volgens de speeldagenkalender inhaalprogramma's zullen worden vastgesteld is dat met ingang van dit seizoen ook mogelijk.

Voor een bekerwedstrijd kan geen baaldag worden opgenomen.

Aanvragen van baaldagen dienen uiterlijk op de maandagmiddag 12:00 uur voor de desbetreffende speeldatum via email te worden doorgegeven aan de wedstrijdsecretaris:

zodat deze het verzoek tijdig kan doorsturen aan de KNVB.

Overigens is deze regeling alleen van toepassing op wedstrijden in categorie B.

Voor wedstrijden in categorie A kan geen verzoek om vrijstelling (baaldag) worden ingediend.