Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

RESPECT

RESPECT

Zonder respect geen voetbal in Alkmaar De voetbalverenigingen in Alkmaar werken steeds beter samen. Eén van de speerpunten daarbij is sportiviteit & respect.

Als symbool van deze samenwerking is op 8 april 2013 bij Alcmaria Victrix het bord "zonder respect geen voetbal" uitgereikt. Dit bord zal bij iedere voetbalvereniging in Alkmaar op een duidelijk zichtbare plaats komen te hangen. Dit is "slechts" een symbool, maar hiermee spreken de verenigingen uit om er samen alles aan te doen het voetballen leuk te houden. De verenigingen maken afspraken hoe preventief en correctief om te gaan met misstanden op de velden. Hierbij zullen de gemeente Alkmaar, het sportbureau, het sportbedrijf en de KNVB een faciliterende rol vervullen. Ook de scheidsrechtersvereniging was aanwezig en gaf aan graag een rol te vervullen. Al deze partijen werken er graag aan mee om de voetbalsport leuk te houden. Op de foto de voorzitters en afgevaardigden van de genoemde organisaties bij het zojuist onthulde bord bij Alcmaria Victrix. 

Screenshot_2020-08-14_at_12.37.13.png

 

Alkmaarse clubs werken verder aan sportiviteit & Respect

Sinds april 2014 hangt bij iedere voetbalvereniging in Alkmaar het bord zoals hierboven afgebeeld. Hiermee geven de Alkmaarse clubs aan dat ze hun verantwoordelijk pakken om de voetbalsport leuk te houden. De vervolgstap is dat er afspraken worden gemaakt over de wijze waarop clubs samen gaan werken op dit gebied. Hiervoor is een werkgroep in het leven geroepen, met een afgevaardigde van iedere club, die hiermee aan de slag gaat. De KNVB, het sportbureau Alkmaar maar ook de scheidsrechtersvereniging dragen hier allemaal hun steentje aan bij.

Screenshot_2020-08-14_at_12.33.06.png

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!