Peter's Column

Peter's Column (7): Augustus

22 augustus 15:30  De maand augustus. Niet zo veel over te vertellen zou je zeggen. Voetbal loze maand bij de club. De 8ste maand van het jaar. Maar de 8ste maand: is dat eigenlijk wel zo?meer »

Peter's Column (6): De 5e Beatles

2 april 15:00  Tweemaal de Vijfde Beatle: Johan Cruijff en George Best Op 24 maart jl. was het al weer 5 jaar geleden dat nationaal voetbalicoon Johan Crijff overleed. Min of meer onsterfelijk geworden en ooit de Vijfde Beatle genoemd. meer »

Peter's Column (5): Van hooligan tot handhaver

4 maart 0:00  De invoering van de avondklok op 23 januari van dit jaar leidde in den lande tot vernielingen en proletarisch winkelen door –vaak minderjarige- relschoppers. Er kwam hulp uit onverwachte hoek, hulp die meer dan welkom was. meer »

Peter's Column (4): Brexit en de buitenlanders

24 januari 19:00  In 1954 vond de allereerste profwedstrijd in Nederland plaats. Aardig om te vermelden is dat dit in Alkmaar plaats vond zoals u wellicht weet. Dus de historie van het betaalde voetbal is 66 jaar oud. Met een jaloerse blik kijk ik wel eens naar de overkant van het kanaal [nee niet de Hoornsevaart] richting Engeland.meer »

Peter's Column (3): AZ op Slot : het spel der grote ego’s

18 december 0:15  Als op mijn sterfbed wordt gevraag “was jij erbij toen JC in de Alkmaarder Hout speelde”, dan kan ik gelukkig zeggen: ja, ik was erbij! We gaan even 50 jaar terug. Met JC bedoel ik uiteraard niet Jezus Christus, maar de voetbalprofeet Johan Cruijff.meer »

Peter's Column (2): Vergeten beelden

15 november 22:00  Wederom een heerlijke uiteenzetting van Peter Groot. Ditmaal over vergeten beelden. Voetbalplaatjes van toen en nu. Maar eigenlijk over nog veel meer dan dat. Interesse gewekt? Mooi zo. Lees Peter zijn stuk inclusief oud voetbalplaatje hier...meer »

Peter's Column (1)

25 oktober 13:30  Beste lieve medeleden. De titel van dit stuk proza ziet niet op wat u vermoedelijk in gedachten heeft. Geen corona-nieuws en niet de 1,5-meter samenleving. Nee, Kolping Boys start met een standaardteam op de zaterdag. Klinkt revolutionair. Maar hebben we dat al niet eerder meegemaakt?meer »