Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Uit de oude doos

Uit de oude doos

Uit de oude doos (32): Voetbalhumor in beeld

2 april 14:15  Voetbalhumor is van alle tijden en gelukkig zit er veel zelfspot in. In vergelijking met vroeger is de hedendaagse voetbalhumor beslist persoonlijker, wat harder en actueler geworden. De huidige strip van John Lenoble en Toon van Driel (“Tikkie Trug”) is daar een goed voorbeeld van.meer »

239x gelezen

Uit de oude doos (31) : Hoe hoog leggen we de lat?

27 februari 14:30  Onlangs zag ik een wedstrijd van RKC waarin Kostas Lamprou katachtige reddingen verrichtte en mijn gedachten dwaalden af van zijn spel en ze concentreerden zich slechts op zijn lengte. Eigenlijk een te kleine keeper, dacht ik, met zijn 1 meter 76, maar ja, een grote lengte is ook niet altijd garantie voor doorslaand succes (ik kan er over meepraten).meer »

252x gelezen

Uit de oude doos (30): ‘Bij Rood thuis kon alles’

2 januari 14:00  Herinneringen aan Jan Rood, door Peter Groot In een decennium waarin niemand meer echt tijd voor elkaar lijkt te hebben, neem ik u mee terug naar de vorige eeuw. Geen internet, geen sociale media en geen mobiele telefoon. Een sociale gezinstijd. Een tijd waarin men vooral oog voor elkaar had.meer »

327x gelezen

Uit de oude doos (29): Het bedrijfs- en zomeravond voetbal

16 november 23:00  Toegegeven: de jongere generatie bij Kolping Boys zal zich bij deze voetbalactiviteit weinig kunnen voorstellen omdat in 1993 Kolping Boys met deze activiteit stopte. De Kolping Boys jongens die bij bij FC Nico voetbalden vonden het, vier jaren later, in 1997 ook genoeg en zo is zomeravondvoetbal al bijna 25 jaar geschiedenis binnen onze vereniging.meer »

376x gelezen

Foto's uit de oude doos (28): RKVV St Louis

11 november 17:00  In het jubileumboek 75 jaar Kolping Boys is aan deze Amsterdamse voetbalvereniging al enige aandacht besteed maar in dit jaar 2020 waarin we 75 jaar vrijheid beleven gaan mijn gedachten terug naar de donkere jaren.meer »

496x gelezen

Foto’s uit de oude doos (27): De eerste Alkmaarse voetbalwedstrijd

2 augustus 18:30  De vorige keer hebben we het gehad over de oudste voetbalfoto’s van Alkmaar en werd de eerste wedstrijd ooit tussen Alkmaarse voetbalteams erbij gehaald. Sindsdien werd meermaals de vraag gesteld waar die wedstrijd zich dan afgespeeld had en daar wordt deze keer op in gegaan.meer »

257x gelezen

Foto's uit de oude doos (26): De oudste voetbalfoto’s van Alkmaar

6 juni 14:30  Deze keer eens een onderwerp van buiten Kolping Boys. In 1893 werd in Alkmaar de Cadettenschool geopend. Dit had niets met een bakkersopleiding te maken maar was een soort militaire HBS of Atheneum. Hier werden leerlingen opgeleid tot officieren voor het Nederlandse leger zelf of voor het leger in Nederlands Indië. Voor de laatsten was de opleiding gratis, maar dat ter zijde.meer »

400x gelezen

Foto's uit de oude doos (25): Kolping Boys 7 kampioen 1976-1977

19 april 0:30  Coach en vlagger Cor de Goede had een best jaar in de kool achter de rug. Om het in het Westfries te zeggen: hai had een zoôd koôl verkocht. Ik weet niet of de kleur van de trainingspakken ook de kleur van de kool vertegenwoordigde. Dat vertelt het verhaal niet. Feit is wel dat Cor geen opvreters [kinderen] had en ook geen [ex]vrouwen die hem kaal plukten. Dus het kon wat laijen! In het seizoen 75-76 werden deze matadoren kampioen en dat kunstje flikten ze in het seizoen 76-77 weer.meer »

658x gelezen

Foto's uit de oude doos (24): Heilige grond van Alkmaar

8 maart 12:15  Er wordt in de stad Alkmaar al zo’n 130 jaar gevoetbald en dat is gebeurd door zo’n vijfentwintig amateurverenigingen waarvan er nu nog zeven over zijn, Kolping Boys en Koedijk meegerekend. In de loop van de jaren hebben deze clubs op meerdere plekken in de stad gespeeld en nogal wat van die locaties zijn tegenwoordig niet meer te herkennen omdat er een andere bestemming aan gegeven is, veelal huizenbouw.meer »

719x gelezen

Foto's uit de oude doos (23): Kolping Boys 1967

24 december 13:15  Je kunt van de decembermaand vinden wat je wilt. Bij mij zijn het vooral de feesten Sinterklaas, Kerstmis, Oud- en Nieuw. Het is gezellig donker en ik kijk graag terug. Herinneringen maar ook bladeren in beelden. Wonderlijk wat ik eigenlijk allemaal heb.meer »

976x gelezen

Meer nieuws
Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!