Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Uit de oude doos

Uit de oude doos

Uit de oude doos (34): Stoere keepers

22 augustus 14:45  Kort geleden stond er een erg leuk stukje over de Kolping Boys keepersgeneraties van onze familie Reus in de Alkmaarse krant. Piet, Armand en Beau stonden figuurlijk te glimmen onder een voetbalzonnetje. Dit bracht me aan het denken want doelmannen worden niet heel vaak in de schijnwerpers gezet en zij staan altijd wel een beetje op zichzelf buiten de rest van het elftal. meer »

196x gelezen

Uit de oude doos (33): De Kolping krant

24 juni 23:45  Ik hoor het commentaar al: alweer een nieuwe krant?, een concurrent voor de Nieuwsbrief?, zitten we daar op te wachten? Nou, het valt mee want voor dit item duiken we in de geschiedenis en we landen zo in het jaar 1977. meer »

360x gelezen

Uit de oude doos (32): Voetbalhumor in beeld

2 april 14:15  Voetbalhumor is van alle tijden en gelukkig zit er veel zelfspot in. In vergelijking met vroeger is de hedendaagse voetbalhumor beslist persoonlijker, wat harder en actueler geworden. De huidige strip van John Lenoble en Toon van Driel (“Tikkie Trug”) is daar een goed voorbeeld van.meer »

386x gelezen

Uit de oude doos (31): Hoe hoog leggen we de lat?

27 februari 14:30  Onlangs zag ik een wedstrijd van RKC waarin Kostas Lamprou katachtige reddingen verrichtte en mijn gedachten dwaalden af van zijn spel en ze concentreerden zich slechts op zijn lengte. Eigenlijk een te kleine keeper, dacht ik, met zijn 1 meter 76, maar ja, een grote lengte is ook niet altijd garantie voor doorslaand succes (ik kan er over meepraten).meer »

353x gelezen

Uit de oude doos (30): ‘Bij Rood thuis kon alles’

2 januari 14:00  Herinneringen aan Jan Rood, door Peter Groot In een decennium waarin niemand meer echt tijd voor elkaar lijkt te hebben, neem ik u mee terug naar de vorige eeuw. Geen internet, geen sociale media en geen mobiele telefoon. Een sociale gezinstijd. Een tijd waarin men vooral oog voor elkaar had.meer »

385x gelezen

Uit de oude doos (29): Het bedrijfs- en zomeravond voetbal

16 november 23:00  Toegegeven: de jongere generatie bij Kolping Boys zal zich bij deze voetbalactiviteit weinig kunnen voorstellen omdat in 1993 Kolping Boys met deze activiteit stopte. De Kolping Boys jongens die bij bij FC Nico voetbalden vonden het, vier jaren later, in 1997 ook genoeg en zo is zomeravondvoetbal al bijna 25 jaar geschiedenis binnen onze vereniging.meer »

502x gelezen

Foto's uit de oude doos (28): RKVV St Louis

11 november 17:00  In het jubileumboek 75 jaar Kolping Boys is aan deze Amsterdamse voetbalvereniging al enige aandacht besteed maar in dit jaar 2020 waarin we 75 jaar vrijheid beleven gaan mijn gedachten terug naar de donkere jaren.meer »

929x gelezen

Foto’s uit de oude doos (27): De eerste Alkmaarse voetbalwedstrijd

2 augustus 18:30  De vorige keer hebben we het gehad over de oudste voetbalfoto’s van Alkmaar en werd de eerste wedstrijd ooit tussen Alkmaarse voetbalteams erbij gehaald. Sindsdien werd meermaals de vraag gesteld waar die wedstrijd zich dan afgespeeld had en daar wordt deze keer op in gegaan.meer »

503x gelezen

Foto's uit de oude doos (26): De oudste voetbalfoto’s van Alkmaar

6 juni 14:30  Deze keer eens een onderwerp van buiten Kolping Boys. In 1893 werd in Alkmaar de Cadettenschool geopend. Dit had niets met een bakkersopleiding te maken maar was een soort militaire HBS of Atheneum. Hier werden leerlingen opgeleid tot officieren voor het Nederlandse leger zelf of voor het leger in Nederlands Indië. Voor de laatsten was de opleiding gratis, maar dat ter zijde.meer »

716x gelezen

Foto's uit de oude doos (25): Kolping Boys 7 kampioen 1976-1977

19 april 0:30  Coach en vlagger Cor de Goede had een best jaar in de kool achter de rug. Om het in het Westfries te zeggen: hai had een zoôd koôl verkocht. Ik weet niet of de kleur van de trainingspakken ook de kleur van de kool vertegenwoordigde. Dat vertelt het verhaal niet. Feit is wel dat Cor geen opvreters [kinderen] had en ook geen [ex]vrouwen die hem kaal plukten. Dus het kon wat laijen! In het seizoen 75-76 werden deze matadoren kampioen en dat kunstje flikten ze in het seizoen 76-77 weer.meer »

844x gelezen

Meer nieuws
Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!