Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Uit de oude doos

Uit de oude doos

Uit de oude doos (41): Kolping Boys Juniorenteam zomer 1948

14 januari 23:00  Zie hier een generatie jongens die net de tweede wereldoorlog achter de rug hebben. Om nog maar te zwijgen van de zuinige jaren 30 waarin de voorloper van Kolping Boys, V.V.O ter ziele ging. Nederland was in opbouw, maar verder was voetbal het enige dat deze jongens hadden. In het voorjaar van 1948 kreeg Kolping Boys voor het eerst de shirts met de brede zwarte baan.meer »

77x gelezen

Uit de oude doos (40): Duels met stadgenoot RKAFC/AFC’34

13 januari 0:45  Voor dit seizoen staan nog twee ontmoetingen tegen onze stadgenoten op het programma maar wanneer die derby’s gespeeld worden en of ze zelfs nog gespeeld gaan worden is op dit moment in nevelen gehuld. Misschien een goed moment om eens terug te kijken op de onderlinge ontmoetingen tussen ons eerste team en elftallen van de stadsclub uit Alkmaar-West.meer »

105x gelezen

Uit de oude doos (39): Over het hoofdbestuur van Kolping Boys

10 januari 18:15  Het eerste hoofdbestuur van onze vereniging bestond in april 1939 uit de volgende bestuurders: Voorzitter: Andries Metzelaar Secretaris: Tom Bos Penningmeester: Klaas van Baar Commissaris: Jo Bos Commissaris: Jan Bijpost Commissaris: Dirk van Veen Commissaris: Cor Groenlandmeer »

184x gelezen

Uit de oude doos (38): Nieuwjaarswensen uit 1953

18 december 14:00  In 1947 was Kolping Boys gestopt met haar clubmededelingen in sportblad De Nop en daarmee was er tussen bestuur en leden weinig uitwisseling meer. Aan nieuwjaarsbijeenkomsten deden de voetbalclubs van die jaren nauwelijks want bijna niemand had een eigen clubhuis.meer »

178x gelezen

Uit de oude doos (37): Een voetbal kerstverhaal

16 december 22:45  Dit kerstverhaal speelt zich af in 1914 en Europa stond in brand vanwege de Eerste Wereldoorlog. Die werd de Grote Oorlog genoemd omdat toen natuurlijk niemand wist dat er nog een Tweede Wereldoorlog zou volgen. In Groot Brittannië gebruiken ze nog steeds wel de naam Grote Oorlog en herdenken die elk jaar met een rode klaproos (poppy) op de kleding en dat gebeurt nog steeds massaal tijdens Remembrance Day (tweede weekend van november). meer »

89x gelezen

Uit de oude doos (36): Zwarte kraaien boven Oudorp

4 oktober 11:45  Als opvrolijking in deze tijd bedacht ik om ook eens een wat donkerder bladzijde van onze clubgeschiedenis open te slaan. We schrijven het seizoen 1948-1949. Onze kleine vereniging bestond uit 2 senioren-, 1 junioren- en 2 adspiranten elftallen. Kolping Boys speelde voor het eerst in het nieuwe (huidige) clubtenue maar de kas was leeg en de spelers moesten het al voor het tweede jaar op rij zonder trainer stellen.meer »

55x gelezen

Uit de oude doos (35): Kolping Boys in de Volkskrant

3 oktober 11:15  Nederland kent anno 2021 circa 2900 veldvoetbalverenigingen waarvan zo’n 430 verenigingen tot ons eigen district West 1 behoren. Veel van die verenigingen hebben afkortingen als clubnaam en het is vaak verrassend om te ontdekken waar die afkortingen voor staan want de meest voor de hand liggende verklaring is lang niet altijd de juiste.meer »

217x gelezen

Uit de oude doos (34): Stoere keepers

22 augustus 14:45  Kort geleden stond er een erg leuk stukje over de Kolping Boys keepersgeneraties van onze familie Reus in de Alkmaarse krant. Piet, Armand en Beau stonden figuurlijk te glimmen onder een voetbalzonnetje. Dit bracht me aan het denken want doelmannen worden niet heel vaak in de schijnwerpers gezet en zij staan altijd wel een beetje op zichzelf buiten de rest van het elftal. meer »

280x gelezen

Uit de oude doos (33): De Kolping krant

24 juni 23:45  Ik hoor het commentaar al: alweer een nieuwe krant?, een concurrent voor de Nieuwsbrief?, zitten we daar op te wachten? Nou, het valt mee want voor dit item duiken we in de geschiedenis en we landen zo in het jaar 1977. meer »

631x gelezen

Uit de oude doos (32): Voetbalhumor in beeld

2 april 14:15  Voetbalhumor is van alle tijden en gelukkig zit er veel zelfspot in. In vergelijking met vroeger is de hedendaagse voetbalhumor beslist persoonlijker, wat harder en actueler geworden. De huidige strip van John Lenoble en Toon van Driel (“Tikkie Trug”) is daar een goed voorbeeld van.meer »

491x gelezen

Meer nieuws
Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!